VOLS QUE EL CICLE GAUDÍ ARRIBI AL TEU MUNICIPI?APUNTA'T A LA NEWSLETTER

Intel·ligència artificial aplicada al màrqueting i la comunicació de projectes culturals

noticia_curs_ia2024
El Cicle Gaudí ofereix una formació professional a les seves sales.

El Cicle Gaudí ha organitzat entre el 27 i el 28 de maig una formació en línia dirigida a les més de 120 sales que formen part del circuit del projecte sobre “Eines d’Intel·ligència artificial en estratègies de màrqueting i comunicació digital dels projectes culturals”. La formadora encarregada de conduir la sessió ha estat Andrea Garcia, reconeguda professional especialitzada en l’impacte de la intel·ligència artificial en els processos creatius, i que imparteix classes a diverses universitats, institucions públiques i empreses privades.

El curs, que ha comptat amb la presència de 76 persones de les quatre províncies de Catalunya, ha tingut una orientació molt pràctica oferint als i les assistents un ventall ampli de recursos i aplicacions que ofereix la intel·ligència artificial generativa per a la promoció i difusió dels projectes culturals. Aquesta tecnologia emergent pot adoptar, segons Garcia, “el rol d’assistent”, ja que ajuda i complementa la feina dels i les professionals a través de la generació i edició de múltiples continguts, com imatges, mapes conceptuals, presentacions, webs, música o estratègies, entre moltes altres opcions que poden contribuir a atraure nous públics a les sales.

Així mateix, Andrea Garcia ha destacat les grans facilitats que brinda la intel·ligència artificial, la qual permet millorar l’eficàcia de les campanyes de màrqueting o optimitzar els processos creatius i de comunicació entre els equips. Durant la jornada, els i les participants han pogut introduir-se en aquest univers a través de múltiples casos pràctics, amb els quals han observat com aquestes tecnologies poden ser implementades en els seus propis projectes.

Compromès amb una cultura descentralitzada i l’accés al cinema com a dret cultural, el Cicle Gaudí organitza un any més aquesta iniciativa formativa dirigida als gestors i gestores de les sales, amb la qual busca actualitzar i enriquir les competències dels seus membres, així com empoderar-los perquè puguin liderar amb confiança els nous reptes que planteja el panorama cultural d’avui dia.