VOLS QUE EL CICLE GAUDÍ ARRIBI AL TEU MUNICIPI?APUNTA'T A LA NEWSLETTER

El Cicle Gaudí Internacional

El Cicle Gaudí, és un projecte d’exhibició cinematogràfica i territori que ofereix una selecció de pel·lícules catalanes per a la seva projecció en els diversos municipis de la xarxa. En menys de 8 anys, el projecte ha multiplicat per deu el seu impacte territorial des del seu inici l’any 2016, passant de les 12 sales a les més de 120 avui dia.

 

Després de la seva consolidació a Catalunya, les primeres incursions internacionals del Cicle Gaudí van tenir lloc a L’Alguer i Catalunya Nord els anys 2019 i 2021 respectivament. En aquestos espais, però, es genera una adaptació del projecte que en el cas de l’Alguer consisteix en una selecció anual de quatre produccions catalanes, en llengua catalana, subtitulades en italià. A Catalunya Nord es programen cinc films durant l’any, en llengua catalana, subtitulats al francès (en col·laboració amb l’OPLC, Òmnium Cultural Catalunya Nord i les entitats, Ciné-rencontre i la XECCA).

És amb l’entrada a Ciutat de Mèxic, l’any 2023 que el projecte pren una dimensió significativa, ja que marca el començament d’una programació estable i regular, amb un compromís d’igualar la freqüència i el contingut de les projeccions a nivell internacional amb les realitzades a Catalunya. A més, s’aconsegueix equiparar la programació internacional amb la de Catalunya, assegurant que les projeccions arribin al públic amb una diferència de només sis mesos després de la seva estrena a Catalunya, sempre que sigui possible.

No obstant això, el veritable salt quantitatiu s’assoleix el 2024, quan el projecte s’expandeix a les ciutats de Berlín, Santiago de Xile, Guadalajara i Londres. Aquesta expansió representa una fita significativa, ja que estableix una presència internacional més ampla i diversificada. Aquesta expansió és possible gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull.

Aquesta nova fase del Cicle Gaudí no només amplia la seva influència i reputació més enllà de les fronteres catalanes, sinó que també consolida el seu compromís amb la promoció i difusió del cinema català a escala global.

MÈXIC

Ciutat de Mèxic esdevé la primera seu internacional en oferir una programació estable de cinema català, amb la seva incorporació el mes de febrer de 2023. Les projeccions es fan al Cinema Tonalá.

El darrer trimestre del 2024 el Cicle Gaudí Internacional arriba a la ciutat mexicana de Guadalajara, a l’espai d’exhibició del Museo Cabañas.

El Cicle Gaudí a Mèxic compta amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Mèxic i l’Amèrica Central.

BERLÍN

El febrer de 2024 comencen les sessions del Cicle Gaudí a Berlín. En aquest espai, després de la projecció, s’organitza una xerrada sobre la pel·lícula amb un/a expert/a en cinema i s’ofereix un aperitiu amb productes catalans, en el qual, sempre que és possible hi assisteix alguna persona de l’equip de la pel·lícula. Les projeccions es fan al Cine Babylon de Berlín

 El Cicle Gaudí Internacional a Berlín compta amb la col·laboració de la Delegació del Govern de Catalunya a Alemanya.

LONDRES

A Londres, el Cicle Gaudí està actiu només sis mesos a l’any, de març a agost, i té lloc a l’ICA – Institute of Contemporary Arts.

XILE

Santiago de Xile, el Cicle Gaudí es programa de març a desembre a la Pontificia Universidad Católica de Chile.

El Cicle Gaudí Internacional està organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català
amb el Suport de l’Institut Ramon Llull.
Institut Ramón Llull

Cicle gaudí a l'alguer

El Cicle Gaudí a L’Alguer projecta una pel·lícula setmanal, durant quatre setmanes consecutives, el darrer trimestre de l’any.

Les projeccions es fan a la sala Lo Quartier i compta amb el suport de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural l’Alguer i Società Umanitaria.