VOLS QUE EL CICLE GAUDÍ ARRIBI AL TEU MUNICIPI?APUNTA'T A LA NEWSLETTER

La Maternal

FITXA TÈCNICA

Direcció: Pilar Palomero

Guió: Pilar Palomero

Productora: Inicia Films i BTeam Prods

Estrena: 18 de novembre de 2022

Durada: 122 min.

Gènere: Drama

Versió: Original en castellà

Intèrprets:
Àngela Cervantes, Carla Quílez

La Maternal

SINOPSI

La Carla té catorze anys i és una jove desafiant i rebel. Viu en un antic restaurant de carretera als afores d’un poble amb la seva jove mare soltera mentre falta a classe i passa les hores amb el seu amic Efraín. Quan l’assistenta social s’adona que està embarassada de cinc mesos, la Carla ingressa a “La Maternal”, un centre per a mares menors d’edat on comparteix el seu dia a dia amb altres joves com ella. Junt amb els seus nadons, s’enfrontaran a aquest nou món d’adults pel que no han tingut temps de preparar-se.

CRÍTIQUES

La maternal”, una pel·lícula sobre ser mare quan encara et queden anys per viure com a filla
Núvol – Belit Lago
La maternal sorgeix més de la necessitat de visibilitzar el tema de les mares joves.
Elcinefil.cat – Jesús González Notario
Pilar Palomero transmite verdad en una película en la que brilla su jovencísimo reparto encabezado por Carla Quílez, Àngela Cervantes y Jordan Dumes.
Fotogramas – Juan Pando
El trabajo de Carla Quílez es gigantesco y ha sido premiado con todo merecimiento en varios festivales, entre ellos el de San Sebastián. Una interpretación rebosante de física y química, y arrasadora de fuerza, genio y sentimiento.
ABC – Oti Rodríguez Marchante
La maternal, una película que retrata una realidad terrible y para ello Palomero ha consultado a muchachas que han vivido esa experiencia e incluso las enfrenta a su cámara, otorgándoles un papel secundario en la trama
Cineuropa - Alfonso Rivera
La directora de 'Las niñas' arranca una ovación con 'La maternal', una película sobre madres adolescentes obligadas a madurar antes de tiempo
El Español – Juan Sardà
DESCARREGAR PDF AMB CRÍTIQUES SOBRE La Maternal