VOLS QUE EL CICLE GAUDÍ ARRIBI AL TEU MUNICIPI?APUNTA'T A LA NEWSLETTER

20.000 especies de abejas

FITXA TÈCNICA

Direcció: Estibaliz Urresola Solaguren

Guió: Estibaliz Urresola Solaguren

Productora: Coproducció Inicia Films i Gariza Films

Estrena: 21 d’abril de 2023

Durada: 127 min.

Gènere: Drama

Versió: Original en castellà i eusquera

Intèrprets:
Ane Gabarain, Miguel Garcés, Patricia López Arnaiz, Sofía Otero

SINOPSI

Cocó, de vuit anys, no encaixa amb les expectatives del seu entorn i no entén per què insisteixen a dir-li Aitor. No es reconeix en aquest nom ni en la mirada dels altres. La seva mare Ane, que es troba en una profunda crisi professional i sentimental, aprofita les vacances per viatjar amb els seus tres fills a la casa familiar on viu la seva mare i la seva tieta apicultora. Aquest estiu canviarà les seves vides i obligarà a les dones de tres generacions molt diferents a enfrontar-se als seus dubtes i temors.

CRÍTIQUES

Sinceridad brutal" de la cinta, "que en horas de alfabetización de los cuidados el debut de Estibaliz Urresola se atreva a mezclar caricias y amor materno con un discreto amalgama de negociaciones y pequeños chantajes
FOTOGRAMAS – Mariona Borrull
Variety la describió como "exitosa, gentil y humana" y The Guardian la destaca por sus actuaciones, "muy generosas".
FOTOGRAMAS – Mariona Borrull "Lo petó en Berlinale, en Málaga y en Hong Kong. Aún estamos en abril, pero la ópera prima de Estibaliz Urresola ya promete ser una de las favoritas del público en 2023."
Lo petó en Berlinale, en Málaga y en Hong Kong. Aún estamos en abril, pero la ópera prima de Estibaliz Urresola ya promete ser una de las favoritas del público en 2023.
FOTOGRAMAS – Mariona Borrull
'20.000 especies de abejas' ha constituído un hito y, a día de hoy, ya es de las películas españolas más importantes de la historia.
FOTOGRAMAS – Mariona Borrull
DESCARREGAR PDF AMB CRÍTIQUES SOBRE 20.000 especies de abejas

CONTINGUT EXTRA

Parlem amb Estibaliz Urresola Solaguren, directora i guionista de la pel·lícula.